Március utolsó hétvégéjén rendezték a Német és a Dán Rally bajnokság nyitó fordulóját.

A versenyt Felix Herbold nyerte egy Ford Fiesta S2000-sel megelőzve a két Peugeot versenyzőt, Danes Brian Madsent és Christian Jensent.

Elnézve a a videót Koltai Róbert Anyám tyúkja jutott eszembe, vagyis, hogy was ist der stein tyúkmutter?

Kotkodiren?

Hogy miért is?

A németek miért tudnak a dánokkal közös bajnoki futamokat rendzeni? Meg a belgák a hollandokkal és a csehek a szlovákokkal? A magyar szövetségnek meg rossz az ha a nyamvatag 70 autós ORB-hez csatlakozik 20-30 szlovák páros. A szlovák WRC-k meg menjenek ahol tudnak, nekünk magyaroknak nem kell. Igaz, hogy olyan "fakezű" ember terelgeti az egyiket, mint a "kisBéres" de az nem számít. Hátra velük a mezőny végére, vagy még oda se. Mert milyen is az, ha véletlenül megnyeri valamelyik a nagy abszolútot, mint tette azt Jokso a hétvégén?

Meg nem kell RTE sem, fúj! Csak a 27 Rally2-es autó, csak azt szereti. Hogy ki? Bizonyára a szövetség, mert a nézőket nem kérdezték az tuti. Mert ha nekem már fizetnem kell azért, hogy megtekintsek egy rendezvényt ami egyébként érdekelne - hisz azért megyek ki - akkor már szeretnék látni is valamit a pénzemért. És okvetlen nem a 70+27, hanem a 70+27+szlovák+RTE+Historic sort szeretném megtekinteni.

Oké tudom lement a verseny, mindenki mehetett, de akkor is. Volt egy nem elfeledhető cirkusz Eger előtt 2-3 héttel, ami eltartott a verseny rajtjáig.

De mindegy is, mert minden rendben, hisz jött a Watt energiaital, illetve a forgalmazója, aki támogatja a bajnokságot. Legalább lesz zsebpénze Szamos úréknak. Megérdemlik, hisz jól dolgoznak/dolgoztak.

Ja és még valami. A németeknél nem szokták az N-es autók verni az S2000-eket. Meg IRC-n sem és a világbajnokságon sem. Csak itthon. Kiérti ezt?

Oké tudom, Egerben Bútor Robi nyert. De ki lett a második meg a harmadik? S mivel?

Szóval a nagy magyar rally valóság érdekes kérdéseket vett fel. Jól leképzi kis országunk egészét.

Például a mostani - ideiglenes - rally szakágvezető kisfia versenyez az ORB-ben. Egerben hetedik lett. Ez nem a futottak még kategória. Szóval vajon ők még nem hallottak soha az összeférhetetlenség intézményéről? Vagy ez így rendben van?

Biztos, mert senki nem tesz semmit, csak ül csendben és közben Watt meg Hell energiaitalt szopogat. Ez ám a reklám.

Igazi hungarikum. Kicsit sárgább, kicsit savanyúbb, de a mienk.

 

 

grafika-honlap.hu - Grafika- és honlap készítés olcsón, ingyen tanácsadással!

Címkék: német rally s2000 wikingerrally2011

A bejegyzés trackback címe:

https://sportkannibal.blog.hu/api/trackback/id/tr802798207

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása