Kevin Schwantz

 2011.04.27. 22:48

Emlékszem a 90-es évek első felében hétvégenként apukám az Eurosportot vizslatta. Hamar feltűnt nekem is, hogy a színes motorok kergetőzésének lélegzet visszafojtott bámulása jó móka. Úgyhogy onnantól ketten heveredtünk le minden második vasárnap a tv elé a jól megszokott fotelba.

 

Az akkori kedvencem egy piros-fehér motoron száguldott, egy bizonyos Wayne Rainey. A legnagyobb ellenfelének egy másik amerikai pali, Kevin Schwantz bizonyult. Vérre menő csatákat vívtak.

Sajnos 1993-ban Misanoban véget ért az eposz. Rainey egy esés következtében örökre lebénult. A Suzukis Schwantz egyedül maradt és megnyerte a világbajnokságot. Megjegyzem, ha Rainey nem esik el, Kevin akkor is behúzta volna a címet.

Kisiskolásként akkortájt nem láttam át, hogy mekkora hősök is ők valójában s, hogy a jó Schwantz is mekkora tanár.

Ők még egy olyan időszakban versenyeztek, mikor kétütemű 500-as fenevadakat kellett betörnie annak, aki eredményt akart elérni. Nem volt még elektronika, traction control; Egy rossz pillanatban megválasztott negyed gáz is baromi nagy highslide-ot eredményezhetett.

És ott volt Schwantz. Aki mindig 110% versenyzett. Lelógott a motorról, egykerekezett, eszméletlen féktávokat vett. Minden pillanatban elakart esni, aztán mégis rajt maradt a Lucky-s Suzukin. Impresszív stílusban versenyzett.

Bocsánat a kifejezésért de úgy ment, mint egy állat. Olyan pályákon ahol szalagkorlátok és betontömbök szegélyezték a versenyzők útját.

Ő az a pali akiért Valentino Rossi is rajong. Mindig kedves és közvetlen. Ja és a GP-n kívül megnyerte a legendás Daytona 200-ast. Ez a motorversenyzés Indianapolis 500-asa. Betonfalakkal és kemény elnyújtott ovál kanyarokkal amiket természetesen nyélgázon teljesítenek a leggyorsabbak.

Na és a mezőny....

Wayne Rainey, Wayne Gardner, Luca Cadalora, Mick Doohan, John Kocinski, Alex Barros;

Komoly névsor. Olyan fiúk voltak, akiknek volt vér odalent.

Hölgyek, urak, íme a legendás 34-es:

A 0:26-nál kezdődő jelenetsort ajánlom mindenki figyelmébe!

grafika-honlap.hu - Grafika- és honlap készítés olcsón, ingyen tanácsadással!

Címkék: suzuki kevinschwantz motogp automotor

A bejegyzés trackback címe:

https://sportkannibal.blog.hu/api/trackback/id/tr732860791

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása