Én ezért szurkolok Lewis-nak...

 2011.08.06. 14:01

Ha szóba kerül egy társalgásban a Formula 1, szinte biztos, hogy a beszélgető partnerek felteszik egymásnak a bűvös kérdést, miszerint:

Te kinek szurkolsz?

Nos kedves olvasó, ha velem beszélnél tőlem azt a választ kapnád, hogy a maiak közül egyértelműen Lewis Hamilton.

De nem volt ez mindig így.

Mikor a pályaversenyzés királykategóriájába megérkezett a sportág első színes bőrű  pilótája, én Kiminek szurkoltam - teszem ezt ma is, csak ugye az ismert okokból a szőke finn már nem a száguldó cirkusz pályáin koptatja az aszfaltot - csak hát az idők változnak és ezzel együtt mi/én is.

Idénre érett meg bennem az elhatározás, hogy márpedig én a kis fekete sikeréért fogok szorítani.

Teszem ezt annak ellenére, hogy idén Monacoban Lewis olyat csinált, amit megítélésem szerint nem lett volna szabad. Elővette a bőrszín kártyát.

Visszaélt azzal ami eljuttatta őt a Forma 1-be. Természetesen ha nem lenne olyan tehetséges és gyors mint amilyen, a kutya nem foglalkozott volna vele, de ne legyünk naivak, Mr Bernard Ecclestonenak üzletileg igen csak nagy hasznára volt, hogy megtalálták az F1 első fekete pilótáját.

Nem akarok ezen a bőrszín kérdésen tovább lovagolni, mert nem ez a célom.

Lewis aznap a pályán hibázott, kétszer is. Frusztrált volt és ideges. Jogosan megbüntették, ő pedig rosszul kezelte a helyzetet, rossz válaszokat adott saját magának és a sajtó képviselőinek is.

De ebben a viselkedésben is benne van az, hogy mért is kedveltem meg.

Mert mindig nyerni akar. Mert mindig megpróbál előzni. Ő nem azért van az F-1-ben, hogy lazán körözgessen, aztán majd csak lesz valami. Agresszívan és keményen vezet, s ő az a mai mezőnyből, aki nem csak akar, hanem tud is előzni.

Persze a manőverei nem mindig jönnek be. Tavaly és idén is láttunk tőle nem egy szarvas hibát. Ez tény. De aki meg sem próbálja, az úgy jár, mint Fernando Alonso a múlt évi idényzáró alkalmával. Negyven kör egy lassabb autó mögött...

Nem kezdem el vesézgetni, hogy pályafutása kezdetén övé volt a leggyorsabb autó s, hogy már-már törvényszerű volt az a visszaesés ami bekövetkezett 2009-ben, természetesen, ami az autó teljesítményét illeti.

Helyette itt egy videó amiből szerintem kiderül, hogy milyen versenyző is Levis Hamilton. Minden erényével és hibájával együtt.

Megjegyzendő, hogy egy olyan mezőnyön ment át úgy Lewis, mint kés a vajon, ahol olyan srácok tekergették a volánt, mint Nelson Piquet Jr., Timo Glocck, Alexandre Prémat, Giorgo Pantano, Gianmaria Bruni, Adam Carroll, Nicolas Lapierre;

 A videót az idealisiv.blog.nepsport.hu találta

Címkék: f1 formula 1 lewis hamilton automotor overtake

A bejegyzés trackback címe:

https://sportkannibal.blog.hu/api/trackback/id/tr223129939

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása