The Showtime Lakers

 2011.05.21. 10:17

Nekem a kosárlabda csapat, mint fogalom mindig is egyet jelentett és ez után is egyet fog a Chicago Bulls-sal.

Természetesen az Air Jordan, Scottie Pippen, Dennis Rodman fémjelezte Bulls-ra gondolok, a padon Zen mester Phil Jackson-nal. Toni Kukoc, Steve Kerr, Luc Longley, Ron Harper; Hát igen. No words.

1998-ban 13 évesen láthattam, hogy ér révbe hatodszor Air Mike és csapata. De ma nem róluk szeretnék dicshimnuszokat zengeni, erre egy másik poszt ad majd lehetőséget valamikor a közeljövőben.

A mai nap csapata viszont a Showtime Lakers.

Minden tiszteletem Shaq-é, Kobe-é és és Phil mesteré, de valószínű, ha egy pár kosár rajongónak azt mondjuk, hogy LA Lakers, akkor a megkérdezettek nagyobb hányadának az a kaliforniai együttes jut eszébe ahol Magic Johnson tömte labdákkal Kareem Abdul-Jabbar-t és James Worthy-t, a padon pedig egy bizonyos Pat Riley "ücsörgött".

A Showtime Lakers éra (1979-1989) tíz évében a csapat 5 aranygyűrűt (1980, 1982, 1985, 1987, 1988) zsebelt be és olyan játékot játszott, amit azóta sem tudott reprodukálni senki és talán nem is fog.

Kareem: Azok a skyhook-ok, zsákok, blokkok és passzok... Mindezt 2 méter 18-cal.

Magic-et meg direkt nem is fényezném. Elég csak annyi, hogy amikor 1980-ban a nagy döntő hatodik meccsén Abdul-Jabbar sérülés miatt nem léphetett pályára, az akkor még újonc varázsló játszott centert. Szórt 42 pontot, szedett 15 pattanót, kiosztott 7 gólpasszt, lopott 3 labdát és kiosztott 3 blokkot.

Vajon megérdemelten lett a döntő MVP-je? Naná!

Eredményesség, rengeteg futás, hihetetlen passzok, szédítő kosarak. És ezért hoztam a poszt legelején a Chicagot. Mert kedvence csak egy lehet az embernek, de csodálni több együttest és játékost is lehet. Én pedig így vagyok a Magic féle Lakerssel. Mike és csapata a nagy kedvenc,  már a koromból adódóan is, de hatalmas főhajtás jár az aranysárgáknak is.

Az 1992-es Dream Team-ről pedig még nem is beszéltünk. De ami késik az jön...

Egy kis varázslat Los Angeles módra:

 

grafika-honlap.hu - Grafika- és honlap készítés olcsón, ingyen tanácsadással!

Címkék: kosár nba labdajátékok lalakers magicjohnson showtimelakers

A bejegyzés trackback címe:

https://sportkannibal.blog.hu/api/trackback/id/tr822920960

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása