My number one is: Ayrton Senna

 2010.12.06. 18:21

Jelenleg négy ember van akire azt mondom, hogy mindig, minden körülmények között számomra a legjobbak. Mindenféle kategorizálás helyett, csak felsorolva őket:

Valentino Rossi, Colin McRea, Kimi Raikkonen, Ayrton Senna da Silva;

A mai nap picit foglalkozzunk Sennaval.

 

Idén lenne ötven éves. De a sors másként akarta.

1994. május 1. Imola. Szinte minden autósport rajongó tudja, hogy mi történt akkor azon a napon, azon a helyen. Mély fekete betűkkel íródott be ez a dátum az autó- és az egyetemes sport évkönyvekbe.

A Top Gear készített egy remek kisfilmet Ayrton emlékére, 50. születésnapja alkalmából.

Ajánlom mindenki figyelmébe a következő mondatot: Senna was/is a number one.

Mondta ezt Schummacher, Alonso, Hakkinen. Egy másik, korábbi dokumentum filmben elhangzott ugyan ez Sir Jackei Stewart-tól és Niki Lauda-tól is.

Ők öten összesen 17 világbajnoki címet és 189 futamgyőzelmet szereztek. Talán jelent valamit amit mondank és nem szimpla udvariaskodásról van szó.

                                         (A kedvenc jelenetem 3:26-nál.)

 

Senna így vélekedett a versenyzésről és egyben az életről:

"A versenyzés, a küzdelem a véremben van. Az életem része. Egész életemben ezt csináltam, ez mindennél fontosabb számomra. Azért versenyzek, hogy nyerjek."

"A legfontosabb, hogy az ember ne hagyja magát megzavarni. Nem szabad azért megváltozni, mert mások ezt akarják. Meg kell őrizni magunkat. Számtalanszor olyan hibákból tanulunk, ami a személyiségünkből fakad, vagy azokból a hatásokból, ami életünk során minket érnek. A legfontosabb, hogy tanuljunk a hibáinkból és jobbak legyünk."

Betettem még egy videót, ez a rész hiányzik az első filmből.

Lewis Hamilton: "Ez hihetetlen. Sokkal több amit érzel, ha ez az autót vezeted, mint bármelyik mást. Hogy tudnám-e a határon vezetni ezt az autót? Nem hiszem.

(Most a szabad fordítástól tekintsünk el.)

He was the best ever.

Ő volt minden idők legnagyobbja.

Magyarul, angolul, brazilul, japánul mindenhogy.

 

Címkék: f1 formula1 senna ayrton automotor

A bejegyzés trackback címe:

https://sportkannibal.blog.hu/api/trackback/id/tr382497596

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása