A múlt hétvégén megrendezett Német Rally VB futamon a Jégember megszerezte pályafutása első abszolút szakasz győzelmét.

Kimstre a versenyt a 7. helyen zárta, úgy hogy az egész futam alatt késhegyre menő csatát vívott a Stobart Fordos Matthew Wilsonnal. Ennek köszönhető a szakasz siker is, melyet az utolsó 4.8 km-es szekcióban aratott.

 

Szakasz győzelem ide, szakasz győzelem oda, a végén az angol örülhetett a 6. helynek és a 8 vb pontnak, mivel a verseny egésze alatt kevesebbet hibázott, mint a Citroënes finn.

Kimi meglehetősen reálisan értékelte az elért eredményt:

„Ebben az évben ez a célunk: szeretnénk elsajátítani az alapismereteket arról, hogy hogyan lehet valakiből rallyversenyző. Vannak, akik szerint könnyű a Forma1 után egy aszfaltos rally, de teljesen más egy szuperspeciál szakasz, mint egy versenypálya!"

„A felület folyamatosan változik és ehhez hozzászokni az egyik legnehezebb dolog, valamint lépést tartani a navigátorral a különböző kanyarokban. Nagy általánosságban: a futamon rengeteg tapasztalatot gyűjtöttem és jó volt végre nyerni egy szakaszt is.”

Kimi a  jövőjéről és egy esetleges újabb Formula 1-es szerződésről a következőket nyilatkozta a L'Equipe-nek:

„Soha nem lehet tudni, de valószínűleg nem térek vissza a Forma1-be.” -mondta Kimi. „Forma1 világbajnok lettem, amit mindig is szerettem volna. Változnak az idők. Most rallyzok, ami sokkal közelebb áll hozzám, mint a Forma1.”

Ha ehhez még hozzátesszük, hogy mit mondott Olivier Quesnel, a Citroen főnöke az autosport.com-nak, akkor már meglehetősen világos képet kapunk Iceman jövőjéről:

Szeretjük Kimi-t és azt akarom, hogy velünk legyen jövőre is. Nagyon elégedettek leszünk, ha maradni akar."

Raikkonen következő versenye a szeptember 10-12 között megrendezésre kerülő Japán Rally lesz.

 

Megosztás

Címkék: rally kimi wrc

A bejegyzés trackback címe:

https://sportkannibal.blog.hu/api/trackback/id/tr482248900

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása