Amrein Lackóval beszélgettünk

 2011.05.06. 09:50

Elkezdődött a Rally Sprint szezon - sőt javában tart - és a nevezési listákon mindig csak az egyik Amrein fiú névvel találkozunk. Ez nagyjából már tavaly is így volt, csak akkor Tomit nem láthattuk az aszfaltot koptatni. Idénre ez megváltozott. Egyenlőre Lackó az aki a pályák széléről figyeli az eseményeket.

Utánna jártunk mi a helyzet vele mostanság, mikor és legfőképp mivel láthatjuk legközelebb.

Mesélj egy picit a tavalyi szezonról. Hol végeztetek év végén? Elégedett vagy a helyezésetekkel, a saját teljesítményeddel?
Melyik volt a szezonotok csúcs- és mélypontja? Helyezés vagy élmény tekintetében?

 

A tavalyi szezon vegyesre sikeredett, voltak sikerek és kisebb csalódások is, de a végeredményt nézve azért nem volt olyan rossz a 2010-es évad. A kategória harmadik helyét tudtuk megszerezni, amivel azért nem vagyunk elégedettek, hiszen mindenki nyerni szeretne, de a technika ördöge sosem alszik. Ez a sport pedig már csak ilyen. A 2010-es versenyév mélypontja számomra Kurd volt, ami a kedvenc pályám, de sajnos motorhiba miatt ki kellett állnunk. Legsikeresebb verseny konkrétan nem volt, de nagyon tetszett Bakóca és Geresdlak is.

 

Tavaly egy hatalmas ELADÓ felirat díszelgett a Kit-Car VFTS-en. Meg van még az autó? Ha igen akkor láthatunk vele idén valahol, vagy te is típust váltasz, mint a tesód? Netán parkol otthon egy másik EVO IX-es rajt kész állapotban?

 

Az autót most nemrég sikerült eladni, úgyhogy sajnos ezzel a típussal az idei évben nem versenyzek. Kicsit megsirattuk, mert nagyon a szívünkhöz nőtt, hiszen rengeteg munkát és időt fektettünk bele.

Jelenleg egy új autón dolgozunk, szerintem már senkinek nem titok, hogy ez egy Evo9-es Mitsubishi. Az autó jelenleg félkész állapotban van, ha időnk és pénztárcánk engedi, akkor remélhetőleg még az idén elkészül. Tehát kategória és típusváltás is lesz.

 

Egyáltalán láthatunk idén a Sprintben, vagy valahol máshol?

 

Idén valószínűleg csak nézőként fogtok látni, ami számomra is egy picit nehéz, mert az utóbbi 10 évben ez az első szezon, amit kihagyok.

 

Telycsi szerint "hegyi versenyzés" jellege van már a sprintnek, mivel mindenki ismeri a pályákat, az autók között sincs akkora különbség az adott kategóriákban. Osztod a véleményét?

 

Szerintem azt nem lehetne mondani, hogy hegyi verseny jellegű lenne a sprint bajnokság, az autók között azonban tényleg nincs nagy különbség. A pilóták is egyre ügyesebbek, és a rendezők előtt is le a kalappal, mert fejlődőképesek.

 

Szerinted is kevés tréningből kell versenyezni - max. 2-3 -, vagy gyakoroljon, eddzen mindenki annyit egy adott pályán amennyi jólesik?

 

Számomra a tréning egy szükséges rossz, csak a legminimálisabbat, 2-3 kört szoktam menni egy pályán, és ebből próbálok jó itinert diktálni.

 

Amrein Laci helyet foglalna maga mellett a jobb 1-ben ?

 

Beülnék magam mellé, valószínűleg nem is félnék, de inkább megmaradok a baloldalon pilótaként. Ez közelebb áll hozzám, mint az itiner olvasása.

 

Ha van valaki, vagy valakik, akinek köszönetet szeretnél mondani - szponzor, támogató, barát, családtag, navigátor – itt most megteheted.

 

Köszönetet szeretnék mondani a családomnak: anyukámnak, aki mindig főz ránk, apukámnak, és Nagy Szabinak a rengeteg fejlesztésére és segítségért. Öcsémnek, hogy az új típussal szerzett tapasztalatokat velem is megosztja, így a mi dolgunk is könnyebb az építkezés során. A szponzoroknak, akik nélkül nem menne. A páromnak, hogy ennyi éve jól viseli ezt a nem túl egyszerű, de annál időigényesebb életstílust.  Nagy köszönet a rajongóknak, akik évek óta, esőben, fagyban, porban szurkolnak. Külön köszönet a Lepold Sportvideonak a jó házimozikért, és a Galadriel sportfotónak a remek képeiért.

 

Köszönjük szépen, hogy rendelkezésünkre álltál!

 

Mi pedig ezzel a videóval intünk könnyes búcsút a Kit-Car VFTS-től:

 

http://www.lepoldsportvideo.hu/index.php?a=video_detail&id=927

 

 

Riport by Lepold Zsolt & Vörös Gergő

 

 

grafika-honlap.hu - Grafika- és honlap készítés olcsón, ingyen tanácsadással!

Címkék: interjúk rsb amreinlackó ladavfts

A bejegyzés trackback címe:

https://sportkannibal.blog.hu/api/trackback/id/tr462879122

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása