Keke overtakes

 2010.10.18. 21:59

Egy videó abból a korból, amikor az F1-es cirkálókat még nem kisfiuk - tisztelet a kivételnek-, hanem igazi férfiak vezették. Nem hivatkoztak mindenféle aero hatásokra, amik lehetetlenné tették az előzést, hanem keményen bepróbálkoztak egy-egy rövid féktáv után. Csúcsra járatott turbós vasakkal kergetőztek és harcolak kerék-kerék ellen.

Megosztás

 

Keke bácsi 9 évet töltött el a pályaversenyzés csúcskategóriájában 1978 és 1986 között. 1982-ben egy győzelemmel - a svájci nagydíjon -  világbajnok lett, úgy, hogy egy szívó motoros Williams Cosworth-tal vette fel a harcot a turbós Reanaultokkal, Ferrarikkal és Brabhamekkel szemben. 1986-ban összesen 5 győzelemmel, 5 pole-val és 17 dobogós helyezéssel a háta mögött,  búcsút intett a Forma 1-nek.

 

Az aktív korában még láncdohányos finnt agresszív előzései és impresszív stílusa kiemeli a szimpla futamgyőztesek és egyszeres világbajnokok sorából és átemelik őt abba a ligába, ahol Senna, Prost, Stewart, Lauda, Piquet, Fittipaldi, vagy Mansel versenyzett.

Oké, tudom, hogy az ólomlábú is csak egyszeres világbajnok és azt is 38 évesen nyerte, de akkor is. Meg  különben is, az már egy másik történet...

 

Megosztás

Címkék: f1 rosberg overtaking keke automotor

A bejegyzés trackback címe:

https://sportkannibal.blog.hu/api/trackback/id/tr552382208

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása