Mark Webber F1

 2010.09.24. 12:02

A legtöbb győzelem és a legkevesebb kiesés is hozzájárult ahhoz, hogy Mark Webber vezesse a bajnoki pontversenyt, de ez a múlt. Sokkal megnyugtatóbb lehet az ausztrál pilóta számára, hogy míg fő riválisai közül Fernando Alonso mind a nyolc engedélyezett motorját „megkezdte”, sőt a Sebastian Vettel, Lewis Hamilton, Jenson Button trió is már hétnél jár, ő hattal megoldotta az eddigi viadalokat.

Ha a világbajnoki ponttáblára nézünk, Mark Webbert láthatjuk a legfelső sorban, s csak a Red Bull pilótája után következik a három világbajnok, Lewis Hamilton, Fernando Alonso és Jenson Button, valamint az évad előtt favoritnak kikiáltott Sebastian Vettel. Bár meglepő lehet az éllovas kiléte, cseppet sem érdemtelenül előzi meg riválisait a 34 esztendős ausztrál.

Egyrészt négy győzelmével ebben a tekintetben is a többiek előtt jár (azaz ha megvalósult volna Bernie Ecclestone korábbi ötlete, hogy a legtöbb győzelmet arató pilóta legyen a világbajnok, ugyanúgy ő lenne a fő esélyes), és kiegyensúlyozottságban is jobb ellenfeleinél.

Hamiltonnak, Alonsónak és Vettelnek három-három versenye volt már 2010-ben, amelyen nem szerzett pontot, Buttonnak kettő, míg Webbernek csupán egy – a valenciai betonrengetegben rohant bele hátulról Heikki Kovalainen Lotusába, miközben a mezőny végéről igyekezett felzárkózni.

De nem csak a közelmúlt szól Webber mellett: az ausztrálnak még két vadonatúj motor áll rendelkezésére a teljes idényre engedélyezett nyolcból, több, mint bármely riválisának. Ebből a szempontból Alonso helyzete a legkényesebb, a spanyol Monzában a nyolcadik erőforrását is „megkezdte”, így már nincs több új motorja. Vettel, Hamilton és Button egy-egy új V8-ast tartott meg az utolsó öt versenyre.

Ezek mellett természetesen használhatnak régebbieket is, feltéve, hogy nem valamelyik nagydíj szombati szabadedzése és a verseny között vették ki az autóból (ezek közül a motorok közül csak az idényzárón vethetnek be egyet). Ha valakinek kilencedik hajtóműre lesz szüksége, tíz rajthelyes büntetésre számíthat (a tizediknél és minden továbbinál hasonló szankció jön).

Forrás: Nemzeti Sport Online

Megosztás

Címkék: f1 forma1 automotor

A bejegyzés trackback címe:

https://sportkannibal.blog.hu/api/trackback/id/tr932319997

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása