Rally Sprint Árpádtető

 2010.08.05. 12:09

Július útólsó, esős napját augusztus első, napsütéses és meleg vasárnapja követte. Ezen a gyönyörű napon rendezték a Baranyai sprint bajnokság 6. futamát

A megszokott mezőny jócskán felduzzadt, köszönhetően a klasszikus mecseki pályának, valamint az ORB következő aszfaltos futamára készülő párosoknak. Az eredmény mélyebb taglalgatásába nem megyek bele, azt bárki elérheti a pecsiautosport.hu-n, inkább a saját benyomásaimat közlöm pársorban. Leipold Arni ismét szenzációsan közlekedett előfutóként lendületes volt, gyors és látványos.

Ha már Lada akkor Kálmánczi. Meg kell nézni a CsÍÍÍzes rallymovie-t(Lásd lejjebb), a lepoldsportvideot, hogy megint miket adott elő. Jelenleg talán a legjobb ladás Baranyában, az országos top 5-10-ben is biztos bent van. Nem kívánom az egekig magasztalni, meg kell nézni élőben, vagy a videókon, hogy hogyan autózik.

Nekem nagy meglepetés volt a legifjabb Ranga, hogy jött, látott és győzött. Elverte a komplett élmezőnyt a sprintben, benne a 2008-as és minden valószínűség szerint idei bajnokot- Sághy László -, a tavalyi Rally 2 bajnokát- Borbás Szabolcs - is.

Zárójelben megjegyzem, adódik a kérdés, hogy most a helyi sprintmezőny ennyire jó, vagy a Rally 2 annyira gyenge, hogy az aktuális F csoportos bajnokot sok kilométerrel a háta mögött így elverik a helyi sprintesek? Kilométerenként majdnem 1 egész másodpercet kapott Ranga Pétertől aki egy tesztet kivéve most ült először négykerekes autóban a bal oldalon. Ugyanakkor azt is meg kell jegyeznem én mint szurkoló nem tudom,volt-e technikai problémájuk illetve mennyire mentek életre- halálra, mennyire készültek a következő versenyükre.

Nagy kedvencem volt Szinger Zozó, aki eszméletlen, hogy mit megy egy olyan autóval ami fényévekre van technikailag a többi 5-ös, 6-os, kategóriás autótól. Absz. 14. lett, de meg kell nézni milyen autók végeztek előtte.

Őszintén tisztelem Balatonyi Árpit, csak a legmélyebb tisztelettel tudok róla szólni és ő számomra mindig is az egyik legnagyobb versenyző lesz, de amit Árpádtetőn láttam tőle az szerintem kevés. Persze csak ha önmagához mérem. Talán még egy akkora őstehetségnek is mint ő, kevés az évi két sprintverseny?

Nekem nagyon tetszett még, ahogy Szabó Zsólt terelte a széria Swiftet és ahogy Kiss Árpi vezette a méregzöld 601-est.

Volt itt kérem még WRC Pető Tyutyuval, kétszeres horvát bajnok Szilágyi János személyében, Hideg Krisztián az A8-as szörnyetegével, Kakusziék az S-2000-es fenevaddal, Beppo Harrach Mitsuval és Ranga Lacika Büki Ernővel- csak, hogy tovább éljen a legendás Ranga-Büki kettős- akik mind hozták a tőlük elvárató szintet.

Összességében egy remek kis verseny volt, még sok ilyet kívánok magunknak,azaz minden lelkes szurkolónak.

A képek és a videók forrása: duen.hu, galadriel.hu

Megosztás

Címkék: rally rallysprint

A bejegyzés trackback címe:

https://sportkannibal.blog.hu/api/trackback/id/tr402200591

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása