Le kell szögezzem, ha akarnék se tudnék objektíven írni róla. Így hát nem is fogok.

Számomra ő az autóversenyző, sőt, a sportoló mintaképe, prototípusa.


Az akaraterő, a hit, a tehetség és a szorgalom egy személyben történő megtestesülése. Vitán felül a leggyorsabb. Egy olyan ember, aki szentül megvolt győződve róla, hogy a jó Isten is azt akarja, hogy nyerjen.

Mindig.

Ezért a vezetésben és a versenyzésben soha egyetlen egy apró kompromisszumot sem volt hajlandó megkötni. A legparányibb részletekig ismerni akarta, s ismerte is, az autóját, a csapatát, az ellenfeleit.

Olyan határokat feszegetett vezetés közben, ahová még három-, négy-, ötszörös világbajnokok sem mertek elmerészkedni.

A volán mögött mindig 110%-ot nyújtott, vagy még annál is többet. Impulzív és érzelmes személyisége minden egyes kanyarvételen tetten érhető. Szinte táncolt alatta  a versenygép, amit a gondjaira bíztak.

Csupán egyetlen egy villámgyors körre volt szüksége, hogy totálisan megsemmisítse, porrá zúzza ellenfeleit, azok önbizalmát.

Egy ember, aki megjelenésével, jelenlétével teljesen megváltoztatta a Formula-1-et, s az autósportot.:

Ayrton Senna

 

Címkék: f1 senna ayrton antti automotor

A bejegyzés trackback címe:

https://sportkannibal.blog.hu/api/trackback/id/tr54352865

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása