Vuelta Espana 2011

 2011.08.20. 10:51

Augusztus huszadikán megkezdődik az év utolsó nagy háromhetes körversenye a Vuelta Espana.

Az idei a 66. kiírás, azaz a grand tourok között a "legkisebb testvérrel" lesz dolga a rajthoz álló 22 csapat 198 versenyzőjének. A karavánra 3300 kilométer, 9 hegyi szakasz és mindössze két kronó vár, amiből egyet mindjárt a nyitó etapon teljesítenek egy 13,5 km-es csapatidőfutam formájában. A második, 47 kilométeres egyenkéntire a második hét elején kerül sor.

A kevés időfutam és a hat hegyi befutó egyértelműen a hegyi menőknek kedvez.

Ott lesz a rajtnál a tavalyi győztes, idei Giro harmadik Vincenzo Nibali, akinek célja természetesen a címvédés. Kik akadályozhatják meg ebben?

Elsősorban a kis spanyol hegyi cickányok. 

Joaquim Rodrígez még a Tourt is kihagyta, csakhogy minél jobb formában vehessen részt hazája körversenyén. A Giron szerzett ötödik helye és a Dauphine Liberén aratott két hegyi szakasz győzelme bizakodással töltheti el a Vuelta rajtja előtt.

A baszkok kedvence Igor Anton tavaly egy bukás miatt vezető helyről volt kénytelen feladni a spanyol kört. Azt, hogy felépült sérüléséből mi sem bizonyítja jobban mint, hogy a Giro d'Italián megnyerte a legendás Monte Zoncolánra vezető etapot. Erejét megsokszorozhatja, hogy 1978 óta először Baszkföldön is tiszteletét teszi a Vuelta. Minden bizonnyal hihetetlen hangulatot varázsolnak majd a baszk kerékpár fanatikusok a madridi befutó előtti napokban.

Komoly esélyesként kell tekintenünk a Lampre kapitányára Michele Scarponira, aki az idei Giron megelőzte Nibalit, igaz Albert Contadorral szemben esélye sem volt.

A Geox-TMC csapata számára nem úgy alakult az idei szezon, ahogy azt előzetesen tervezték. Gyenisz Mencsov és Carlos Sastre számára most itt a lehetőség, hogy kiköszörüljék a renoméjukon esett csorbát.

Érdemes lesz szem előtt tartani a Tourt bukás miatt feladó kerekeseket, hátha sérüléseik és a kevés edzés ellenére alkotnak valami maradandót: Janez Brajkovic, Andreas Klöden (mindkettő RadioSchack), Jurgen Van Den Broeck (Omega Pharma-Lotto), Bradley Wiggins (Team Sky) is villantana egy nagyot a szezon második felében.

A spanyol kör ideális felkészülést biztosít a koppenhágai világbajnokságra készülő sprinterek számára, hisz az idei Vuelta egy héttel korábban kezdődik a megszokottnál, így jut elég idő a regenerálódásra.

Nos elől járóban ennyit. Három hét múlva ismét okosabbak leszünk.

Címkék: kerékpár bicikli anton mencsov nibali vuelta espana rodrígez scarponi

A bejegyzés trackback címe:

https://sportkannibal.blog.hu/api/trackback/id/tr413166514

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása