Dakar 2011 Stage 7.:

 2011.01.10. 09:10

A pihenő nap után újra az Atacama sivatagban versenyzett a Dakar Rali mezőnye.

A motorosoknál a hazaiak kedvence Francisco López-Contardo megszerezte idei első szakasz győzelmét. A derék "Chaleco" igazi Dél-Amerika specialista, hisz eddig csak Chile-ben nyert szakaszt a Dakaron. Tavaly hármat, idén az elsőt.

A tempója mellett még szerencséje is volt, hisz az etap első felében elhagyta a kipufogóját és a speciál végére igen csak elgyengült a blokkja. Szerencséje volt, hogy kibírta a motor és azért is mert a szervezők lerövidítették az etapot.

Második lett a címvédő, harmadik pedig a trónkövetelő. Cyril Despres(KTM) újabb 1 percet hozott Marc Coman(KTM), aki elég sokáig motorozott Ruben Faria(KTM) porában. Negyedik helyen zárt Rodrigues, aki másfél percet vert Fariára.

Az autósoknál Nasszer al-Attijah megkezdte hadjáratát első Dakar győzelméért.

Még a pihenőnap előtt nyilatkozta, hogy kontrollálja a távolságot közte és Sainz között, csak az alkalmas pillanatra vár, hogy támadhasson. Nos elérkezett az idő. A szakaszon befogta az előtte rajtoló spanyolt, azaz adott neki 2 percet, majd nagyon taktikusan nem rizikózott a matador porában, hanem nyugodtan bejött mögötte. Így megnyerte az etapot, s karnyújtásnyi közelségbe került a napot második helyen záró Sainzhoz.

Csak meg kellett jegyeznem, hogy lassú és Giniel de Villiers egyből rám is cáfolt. Harmadikként teljesítette a szelektívet.

al-Attijah csillaga szinte csak most kezd emelkedni, addig Stefan Peterhanselé elkezdett igen komolyan leáldozni. Megint beszedett egy defektet és gyűjtött hozzá újabb 7 percet. Már Mr Dakar is azt nyilatkozta, hogy minimális esélyt lát a végső sikerre, hisz a hátránya már több, mint 21 perc.

Nem csak a franciára, hanem az egész X-Raid csapatra rájár a rúd.

Történt ugyanis, hogy a pihenő napon a teljesen szétszedett, majd felújított Minivel Guerlain Chicherit elment tesztelni. Autózott is 25 kilométert, majd visszafelé, a táborba érkezés előtt esett egy akkorát, hogy fel kellett adnia a versenyt. Ügyes. Egy totál kár.

Majd jött a másnapi szakasz és az argentin Orlando Terranova(BMW X3) ráment egy kőre, amit nem láttak. Na vajon mi lett az eredménye egy nyélgázas perecnek? Igen egy újabb tk.

A kamionosoknál Ales Loprais zsinórban második etap sikerét ünnepelhetve megelőzve Kabirovot és Chagint.

Az összetettben Kabirov vezet, Loprais és a "cár" előtt.

A verseny állása 7 szelektív után:

Motor:

1COMA (ESP)KTM025:41:07
2DESPRES (FRA)KTM+0:09:57
3LOPEZ CONTARDO (CHL)APRILIA+0:18:35
4RODRIGUES (PRT)YAMAHA+0:32:22
5FARIA (PRT)KTM+0:40:23
6VERHOEVEN (BEL)BMW+ 1:11:46
7PEDRERO GARCIA (ESP)KTM+1:15:17
8VILADOMS (ESP)YAMAHA+1:15:35

 

Autó:

1SAINZ (ESP), CRUZ (ESP)VOLKSWAGEN023:08:51
2AL-ATTIYAH (QAT), GOTTSCHALK (DEU)VOLKSWAGEN+0:01:10
3PETERHANSEL (CHE), COTTRET (FRA)BMW+0:20:31
4DE VILLIERS (AFG), VON ZITZEWITZ (DEU)VOLKSWAGEN+0:32:29
5HOLOWCZYC (POL), FORTIN (BEL)BMW+1:27:51
6MILLER (USA), PITCHFORD (AFG)VOLKSWAGEN+2:12:30
7SPINELLI (BRA), HADDAD (BRA)MITSUBISHI+2:36:56
8LAVIEILLE (FRA), POLATO (FRA)NISSAN+3:24:35

 

Címkék: dakar lopez tereprali automotor al attijah

A bejegyzés trackback címe:

https://sportkannibal.blog.hu/api/trackback/id/tr722573415

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása