Climb Dance 2.

 2010.06.17. 20:33

Ma munka közben gondoltam pihenek egy öt percet, és megnéztem az egyik kedvenc videómat, a Climb Dance-t.
Evvel csak egy baj volt, teljesen beindultam tőle. Elkezdtem vadászni a videókat youtube-on, mire találtam ezt a gyöngyszemet.
Amerika, Colorado, Rocky Mountains, Pikes Peak-en játszódik a következő jelenet. Csak úgy mint a Climb Dance bejegyzésben.
Michele Mouton a Francia Rally Bajnokság akkori bajnoka, tökéletes megfogalmazza, hogy miért is hívják mászó táncnak (climb dance) ezt a versenyt.

0:53 idézem: "Mindig sodródsz, az egyik oldalról a másikra. Ez olyan mint a balett, mintha táncolnánk."

Michele Mouton 1985-ben új pályacsúcsot állított be. Az új rekord: 11:25:39 volt. Egy B csoportos Audi Sport quattro S1-gyel vitte ezt véghez. Ez a rekord mind a mai napig él a női versenyzők között.
Hogy mekkora tett is ez! Hadd szemléltessem a pálya néhány adatával.

A pálya hossza 19,96 km földes út (ma már nagy része aszfalt), melyben 157 szalagkorlát nélküli félelmetes kanyar van. És ha ez még nem lenne elég a rajt 2866 méteren, a cél pedig 4301 méteren van. Mind fizikailag, mind szellemileg nagyon megterhelő.
Ja és közben juss fel minél hamarabb, de ne is halj meg!

Úgy érzem a Climb Dance elég érdekes téma, hogy szenteljünk neki majd még pár bejegyzést.
Ezt is alaposan kivesézi majd a SportKannibál.

Megosztás

Címkék: audi dance climb mouton michele automotor pikespeak

A bejegyzés trackback címe:

https://sportkannibal.blog.hu/api/trackback/id/tr152089842

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása