Dani Sordo idén újra berobbant a Rally Világbajnokság élvonalába!

Elsőre furcsán hangzik - hisz mégis csak a 2005-ös Junior Világbajnokról beszélünk -, de ha jobban belegondolunk van alapja a kijelentésnek.


A spanyolok 28 éves reménysége ugyanis öt évet töltött el a hétszeres világbajnok Sébastien Loeb csapattársakén, úgy hogy totálisan alárendelt szerepet töltött be a Citroën csapatában.

Soha nem verte, verhette meg Loeb-öt, sőt 2009-ben elévülhetetlen érdemei voltak abban, hogy Super Seb megvédte címét:

Sokadszorra hagyta nyerni a francia tornászt Katalóniában - pontosabban aszfalton -, miközben hűséges hátvédként védte csapattársát a Fordosok, elsősorban Hirvonen lagymatag támadásaitól.

S mi volt cserébe a köszönet?

A nyakára hoztak egy újabb franciát, egy másik Sébastient, aki még az első csapatból is kiszorította! Bizony, bizony Seb Orier érkezésével nem volt maradása a derék Daninak a PSA konszern kirakat csapatában.

A mentőövet David Richards, a Prodrive tulajdonosa dobta a kétszeres vb harmadik (2008, 2009) spanyolnak, aki így leszerződött a Minihez.

A döntés helyességét a Német- és Franciaországban szerzett bronz illetve ezüst érmek igazolták, s ami ennél is fontosabb Dani újra megtanult mosolyogni! Ismét felszabadultan és feszültség mentesen vezethet, mindenféle nyomás nélkül!

Elnézve a franciaországi teljesítményét, azon gondolkoztam, hogy a fizikai kondíció megszerzésén túl hogyan lehet felkészülni egy aszfalt vb futamra.

Hát így!:

Szeptember 17-én, ezzel a Go-Kart szerű szörnyeteggel Dani rajthoz állt a Subida a Liébana hegyi versenyen.

A szerkezet Silver-Car névre hallgat, egy 1000 cc.-s, 16 szelepes Suzuki GSX-R motor hajtja, az össztömege pedig 445 kilogramm(üresen). Nem rossz súly-lóerő arány, annyi szent!

A gépet hat sebességes szekvenciális váltóval szerelték, a 13 coll-os kerekek lassításáról pedig elől-hátul 265 mm-es AP fékek gondoskodnak. A hátsó diffúzort a DTM ihlette!

Dani, mintha mi sem lenne természetesebb, halál nyugodtan elcsúszkálgatott vele két rally világbajnoki futam között.

Mondhatni így mulat egy spanyol úr!

Címkék: rally wrc dani sordo mini wrc silver car

A bejegyzés trackback címe:

https://sportkannibal.blog.hu/api/trackback/id/tr953357860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása